Bezoek de expositie

Van 21 tot 29 oktober staan we met de resultaten van ons werk in Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week

Screenshot_EXPO

Open samen met ons de expositie

Na bijna 2 jaar voorbereiding en werk is het zover: we kunnen laten zien wat de oogst is van bijna 100 gesprekken waarin je mensen vraagt: wat is je ideale land? En om dat te vieren, houden we een feestelijke openingsreceptie.

Anabella Meijer, onze founder, vertelt over hoe en waarom dit project begon, en wat we geleerd hebben. Wat zeggen mensen het vaakst over youtopia? Wat valt op aan de antwoorden? Wat heeft het te zeggen?

Thijs Bouman, onderzoeker aan de RUG, vertelt over het onderzoek dat hij geleid heeft naar de waarde van het youtopia methode als meetinstrument voor waarden. Meerdere vooraanstaande gasten reflecteren op ons werk, zowel live als via videoboodschap. Je geniet van een drankje en een hapje. En natuurlijk kun je de expositie bekijken, als één van de eersten!

Kunst en wetenschappelijk onderzoek

Praten over de toekomst is vaak best moeilijk. Het gaat al snel over klimaatverandering, boeren in de knel en bitterballen. Het gaat vooral over wat we niet willen. YoutopiaLab is opgericht met als doel om te laten zien wat mensen wél willen. Om praten over de toekomst weer aantrekkelijk te maken. Om in kaart te brengen wat ons verbindt. In het YoutopiaLab werden bijna 100 diverse Nederlanders geïnterviewd met de vraag: hoe ziet jouw ideale land eruit? De gesprekken werden uitgewerkt in kleurrijke platen volgens onze eigen datavisualisatie methode.

Daarbij hebben we de rode draden boven gehaald, dat wat ons verbindt, én de verschillen in kleur gecodeerd. We hebben parallel hieraan wetenschappelijk onderzoek gevoerd om te valideren of onze interview techniek in staat is om waarden van respondenten boven te halen. Een hele klus dus!

Steun ons vrijwillgerswerk

YoutopiaLab is gegroeid van een initiatief van een persoon naar een collectief van meer dan 30 interviewers, klimaatpsychologen, designers, tekenaars en onderzoekers. Niet alleen vanwege de prachtige tekeningen, maar ook vanwege de inzichten van het onderzoek staan wij te springen om de resultaten van YoutopiaLab aankomende Oktober te laten zien!

Door een VIP ticket te kopen steun je de expoweek.

Liever gratis de expo bezoeken en/of een kleine donatie doen? Kan ook!

Koop je VIP ticket

Ontvang de youtopialab updates

Maximaal 1x per maand. Beloofd. We gebruiken jouw e-mailadres uitsluitend voor het versturen van onze nieuwsbrief en zullen je gegevens nooit met derden delen. Lees onze Privacyverklaring.